Menu
Blog

Triggerrr

22 jan ’24 | Blog

Het is precies dat deel in mij wat steigert bij het horen van die opmerking. Doe ik het niet goed? Had hij andere verwachtingen? 
De radertjes in mijn hoofd draaien overuren. 

Tot ik me even later besef dat ik het begrijpen wil. Mijn gedachten zijn heel hard aan het werk gegaan, zoekend tussen overtuigingen hoe paradoxaal ze ook klinken. 

Ineens voel ik hoe ik mijn adem heb ingehouden, spanning zich heeft opgebouwd in mijn buik en borst en besluit dáár bij stil te staan. Ik leg mijn handen op mijn buik, sta op en loop een rondje door de kamer. 
Adem rustig in en weer uit en voel hoe naar die opmerking voelt, hoe het me raakt. Kwetsend voelt. 

Het gaat nu helemaal niet over welke gedachte passend is… en is het heel rustig in mijn hoofd. Het voelt gewoon echt niet goed. Punt. Dat is wat er nu is en dat is wat er nu mag zijn. 

Zonder dat ik dat hoef te redderen, te begrijpen of weg te zetten onder een of ander begrip waar het vandaan komt bij de ander. 
Het wordt rustig in mij. En voel hoe mijn ademhaling weer in een normaal ritme verdergaat. 

Een trigger. Het kan er zomaar tussendoor komen en ontzettend veel energie kosten. Het zijn de onbewuste en automatische patronen in ons binnenste die ‘aanslaan’.

Wist je dat ze je soms:

⚡ onbewust dagenlang kunnen bezighouden en 
⚡je gedrag beïnvloeden, door bijvoorbeeld geagiteerd te reageren in het verkeer, of geluiden ineens harder binnenkomen waar je je aan ergert.
⚡ Of… ja, hoe uit zich een trigger bij jou?

Ben jij bekend met je innerlijke dynamiek? Delen in jou die je zó dwars kunnen zitten omdat ze (vaak onbewust) overtuigingen op je afvuren, of een gevoel van angst op laten roepen om je te willen beschermen? 

Als je wilt veranderen, of uit een situatie wilt komen waar je je in vast voelt zitten is het kennen van deze dynamiek essentieel! 

Leef jij? Of overleef jij?
Lieve jij, weet dat het mogelijk is om ondanks je omstandigheden te léven! Als het moeilijk is en je niet weet hoe, deel erover, praat erover én wees van harte welkom!
Als integratief en trauma coach ben ik er voor jou! Als je het niet zeker weet, weet dat je een gratis eerste gesprek kan aanvragen.

No Comments

    Leave a Reply