Menu
Blog

Geniet ervan!

Gras kriebelt tussen mijn tenen, ik hoor geritsel in de struik naast me. Ik kijk op; een vogeltje hipt voorbij. Terwijl ik hem volg met mijn ogen schieten er woorden door me heen: ‘Geniet ervan, hè? Het is prachtig daar!’

Als een baksteen drukt elk woord op me. ‘Prachtig daar, prachtig daar!’ echoot het vanbinnen. Het is stil nu op de camping hier in Luxemburg, de anderen zijn op pad. Het kwik dat boven de 30 uitsteekt heeft hen naar het water gelokt.
Ik hoop in deze tijd te slapen en bij te komen zodat ik met aandacht aanwezig kan zijn wanneer ze straks terugkomen. Ik ga verliggen, voel m’n bekken en rug protesteren en besluit op bed te gaan liggen, misschien ontspant dat wat meer.

De wanden van de camper voelen benauwend aan; in deze omgeving horen we Franse en Belgische klanken, dit prikkelt de avonturier in mij. Wat heb ik zin om mijn wandelschoenen aan te trekken en eropuit te gaan!
Au!
Kon het maar.
Het is vier dagen geleden dat we hier aankwamen en m’n lichaam voelt nóg alsof er een vrachtwagen overheen is gereden. Het bonken van de pijn, zoeken naar een houding, vraagt alsmaar om aandacht. Niets in mij is in staat om de camping af te gaan.
Tranen rollen over mijn wangen, ik ben liggend de reis aangegaan in de hoop dat we kilometers kunnen maken en nu, nu voel ik me zo?! ‘Kom op!’ zeg ik geïrriteerd tegen mezelf; ‘je bent op vakantie! Zo luxe met een camper, als gezin, hoe mooi en fijn is dat!’
Is dat zo? Vakantie is om te ontspannen, genieten en bij te tanken. Toch?

De realiteit is anders. Vakantie betekent uit het ritme en een nieuwe, andere balans zoeken. Vaker onverwachte momenten waarop afgestemd mag worden en keuzes gemaakt moeten worden.
Wat kunnen verwachtingen, normen over het leven je om de oren slaan.
Terwijl pijn en overbelasting zorg nodig hebben! Liefdevolle zorg en balans.
Erkenning voor wat er is in de dag, ook wanneer je teleurstelling ervaart, verdriet zich opdringt of frustratie zich uit.

Dat is wat de balans mag zijn, met compassie kijken en zorgen voor dat wat zich aandient. Zonder oordeel.
In liefde.

Chronische pijn | Blogs | 2022

Over deze blogs:
Deze blogs zijn in willekeurige volgorde geschreven. Voor het lezen van de achtergrond van deze blogs kun je hier verder lezen.

No Comments

    Leave a Reply