Menu
Blog

Eropuit!

Voor de week van Oud & Nieuw boeken we samen met vrienden een weekje weg. De datum nadert. ‘Zien jullie het nog steeds zitten,’ is de vraag. We wikken en wegen. Is dit haalbaar? We besluiten om het gewoon te doen. Dit is een kans om er even tussenuit te zijn. Wie weet wat het ons brengt.

Ik lig op de achterbank van de auto. Voor het eerst sinds tijden maak ik weer een rit die langer duurt dan 5 minuten. Op de vakantiebestemming ontmoeten we onze vrienden. De mannen laden de spullen uit, mijn vriendin maakt drinken klaar, en Chloë en haar vriendinnetje verkennen samen het huis. Een warm welkom, gezelligheid, een andere omgeving. Wat heerlijk om hier te zijn!

Hottub.

Een week er tussenuit. We verliezen het gevoel van tijd. We puzzelen, doen spelletjes, en het mooiste: er is een hottub! De druk van het water maakt mijn lichaam lichter. Ik kan hier zitten! Uren brengen we hierin door. We kletsten, drinken wijn, hebben lol. We luisteren naar de vogels en en vuurwerk. Ondertussen mijmer ik over de afgelopen jaarwisselingen. Hoe was mijn leven toen? En wat zal dit nieuwe jaar brengen?

Tijdens een van deze dagen komen onze vrienden enthousiast terug uit het dorp.
‘Er is daar een restaurant. Met een bank! Zullen we? Eventjes?’
En ik besluit: Ja, dat wil ik!

We lopen door het dorp, naar het restaurant. Ik word enthousiast. Ik loop in een winkelstraat! En dan de gedachte: zou ik ook even een winkel kunnen binnengaan? Nu ben ik te moe en moet ik nog bijkomen van de autorit. Maar misschien straks? We gaan het gewoon doen.

Een uurtje later sta bij de kassa, een paar spulletjes in handen. De tranen staan in mijn ogen. Zie mij hier staan! Ik voel me zo blij en trots. Na al die tijd van afhankelijkheid sta ik hier zelf een cadeautje te kopen. Zou het toch weer wat beter kunnen gaan? Zou mijn lichaam kunnen aansterken? Wat is dit een mooi moment. Ik voel hoop!

Over deze blogs:
Deze blogs zijn in willekeurige volgorde geschreven. Voor het lezen van een achtergrond van deze blogs kun je hier verder lezen.