Menu
Blog

De tijd staat stil

Blog | okt ’23

En ineens is het stil en leeg.
Rondtastend in de dagen vlechten tranen, herinneringen en beelden op mijn netvlies de werkelijkheid aaneen. De tijd staat stil terwijl de wijzers van de klok rondjes blijven draaien.
De gapende leegte onder mijn middenrif spreekt ontegenzeggelijk. Woordeloos beukt het gemis tegen de waarheid zonder weerklank te vinden.
Haar stoel is leeg. Weg. Ze is weg zonder dat ik begrijp wat dat betekent. Het was daar. Ineens. Zoals we het ene moment met elkaar in een kring zaten om afscheid te nemen, zo zaten we daar plotseling rondom haar toen ze haar laatste adem uitblies.
Opluchting enerzijds voor haar; ‘Je hoeft niet meer te strijden en te lijden. Wat had je het zwaar! En nu ben je vrij.’

En toch, vanuit ons aardse perspectief zo ontzettend definitief. Daar konden wij ons niet op voorbereiden, dat is te groot, een te rauwe werkelijkheid.
De tijd gaat door, de ene dag volgt de ander, het is alsof er een nieuw begin is. Een herdefiniëren van de tijd,  hervinden van de grond onder de voeten.

Zoals eerdere golven mij steviger op mijn grondvesten deden leren staan, zou ook dit nieuwe begin een start zijn van iets nieuws. Hoe onoverzichtelijk het pad nu ook is door de immens dichte mist, het licht zal schijnen op de momenten dat ik de weg niet vinden kan. 

Morgendansjeweer is mijn coachpraktijk en bij periodes en momenten plaats ik op deze plek blogs waarin je een kijkje krijgt in mijn leven.
Wil je sparren over dat wat jouw zoektocht in een leven met verlies, rouw of pijn? Wil je vrijheid hervinden en in je kracht staan? Dat kan. Je bent van harte welkom! Vul je gegevens hier in en ik neem contact met je op.

No Comments

    Leave a Reply