Menu
Blog

Avontuur

Het is een zonnig weekend in oktober 2020. We mogen een camper lenen! Zal dit het begin zijn van nieuwe mogelijkheden binnen mijn fysieke grenzen?

We staan op het trottoir voor ons huis, kijken elkaar aan, hebben we alles? Zijn we er klaar voor?
Na het dakraampje op zolder nog snel even te sluiten en de vuilniszak weg te gooien, stappen we in en nemen plaats.

Een paar minuten later draaien we met de camper de snelweg op. Ik sta op en loop naar achter, de camper hobbelt over de weg, nog net op tijd grijp ik mij vast aan een bovenkastje. Nadat de inhaalmanoeuvre gedaan is klim ik op het bed.
Liggend sluit ik mijn ogen, neem een diepe ademteug en voel de spieren in mijn rug en bekken ontspannen.

Uit de speakers klinkt vrolijke muziek wat bijna overstemd wordt door het geronk van de motor en het geklapper van het dakraampje.
De geur van benzine dringt mijn neus binnen. Wat roepen deze zintuiglijke prikkels veel herinneringen op!
De tankstops langs de snelweg als klein meisje met het gezin. Rondjes lopen op de parkeerplaatsen om de benen te strekken. Spelletjes op de achterbank.
Later samen met Maurits een broodje en een kopje koffie op weg naar onze vakantie in het zuiden. Boeken lezend afgewisseld met naar buiten staren, over Hollandse landerijen, hobbelige Belgische wegen en wegversperringen waar we maar 80km/u mogen rijden. Inruilend voor heuvelachtige Franse wegen en pittoreske dorpen.
Ik mijmer verder.. als deze manier van reizen haalbaar is qua pijn, rijden we dan over een aantal maanden of jaren misschien met z’n drieën door de Italiaanse Rivièra? Of over de kronkelende bergweggetjes in de Zwitserse Alpen?
Mijn hart maakt een sprongetje. Dat zou geweldig zijn!

Remmen piepen, mijn bed schudt en schokt. Maurits parkeert de camper. Even boodschappen halen is de bedoeling.
Ik zie naast de supermarkt een drogist en bedenk dat we nog een cadeautje mee wilden nemen.
Nu we hier zo voor de winkel staan kan ik zelf even gaan zonder de extra belemmerende factor van het aan en afreizen. Ik besluit om te gaan.
Chloë kijkt me verrast aan en vraagt met een opgewonden stemmetje: ‘ga jíj́ naar de winkel mama? Dan ga ik met jou mee!’

Het is even of ik zweef terwijl ik over de drempel van de winkel stap. Hier zijn, alleen met Chloë aan de hand, wat een vrijheid!
De geur van zeep, leer en niet thuis te brengen aroma’s komen op me af.
Ik zie schappen vol schoonheidsproducten, cadeautjes en huismiddelen voor me. Ik weet niet waar ik wil beginnen. De kleuren en geuren komen op me af, wat ben ik wereldvreemd aan het worden schiet er door me heen.
Ik slik een paar keer, een winkel binnenlopen was zoiets normaals! Het confronteert me met hoe klein mijn wereld is geworden. Tegelijk geniet ik dat ik hier nu kan zijn.
Samen struinen we een poosje langs de schappen waar Chloë het ene na het ander leuke speelgoed, geurtje of doosje wil pakken wat leuk zou zijn als cadeautje. O ja, dit doe ik dus nooit met haar! Ik laat haar even lekker gaan, zij mag een cadeautje kiezen voor het kraambezoek.

Aangekomen op de camping krijgen we een plekje aan het water toegewezen. De najaarszon geeft nog warmte om buiten te kunnen liggen deze middag.
Vlakbij is een klein haventje waar kano’s en sloepen in het water liggen. Diezelfde middag ontluikt het plan dat Maurits en Chloë de volgende dag bootje gaan varen. Leuk dat ik ze bij de camper nog een heel eind zal kunnen zien!
We genieten van de stilte van het water, de boten in het haventje en het uitzicht op de rood, oranje en roze tinten van de ondergaande zon.

Het bootje huren werd een feestje!
In de veronderstelling dat zij eropuit gingen met z’n tweeën bleek de sloep breed genoeg te zijn voor tuinkussens en een kleed. Waarop Maurits met het idee kwam om mij op te halen en zo kon ik liggend het water op!
Wat hebben we genoten, met z’n drietjes, midden in de natuur!

Dit weekend werd een avontuur waar we nog lang van hebben nagenoten.
Het biedt nieuwe mogelijkheden en bewegingsvrijheid als gezin!

Over deze blogs:
Deze blogs zijn in willekeurige volgorde geschreven. Voor het lezen van de achtergrond van deze blogs kun je hier verder lezen.